vrijdag 6 april 2012

Terugkijken op Goede Vrijdag


God haatte Adam toen hij zondigde. Met een volkomen haat. Maar zijn Zoon kwam tussenbeide. Stort Je toorn uit op Mij, niet op dat lieve, lieve schepsel. God deed het, eensgezind als Hij was met zijn Zoon. Ik doe er nog een schepje bovenop, zei de Geest. Ik ga in die zondigende Adam wonen. En maak een gelovige Adam van hem. Die al weer begint met niet-zondigen. En zo maakten Zij met Z’n drieën alles weer goed. Volmaakt goed. Geen mens kan dit bedenken. Enkel de drieënige God.
Goede Vrijdag. Even het spotlight op die interventie van de Zoon. Golgotha, waar alle haat, liefde, zonde, vergeving in één punt in de tijd samenkwamen. Wat een emotie! Wat een onmenselijk diepe emoties moeten daar door Hen drieën heen zijn gegaan. Wat een tumult in de hemel. Wat een geweldig feest drie dagen daarna! Hij heeft het volbracht!
En 39 dagen na Pasen, toen de Zoon de hemel weer werd binnengehaald, terug van mens-geweest: feest!
Maar het kon niet op: zeven weken na Pasen de Geest die met enorme krachten wordt uitgestort in zondige mensen op aarde, taalbarrières doorbrekend, de toren van Babel weer met de grond gelijk gemaakt, grenzen van Israël uitgewist. Het is voor ons allemaal! Voor de hele wereld! Dus ook voor mij, Rijk Griffioen. Dank U, Vader, Zoon en Heilige Geest!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten