zondag 1 april 2012

Drie gedachten


Kijken naar zonde
Ik houd van films kijken. In films wordt veel gezondigd door de personages. Een film zonder zondigende personages boeit niet, is niet ‘levensecht’. Maar hoe wordt die zonde gebracht in die film? Wat gebeurt ermee in die film? Wordt die vergeven? Wordt die goedgepraat? Wordt die gewoon gevonden? Of wordt die zelfs gepropageerd? Wordt die zonde expliciet of impliciet in beeld gebracht? Is er iets merkbaar van de bijbelse trits ‘zonde-genade-vergeving’? Kortom, filmkijken blijft me boeien…


God en jouw mobieltje
Jouw smartphone: resultaat van door God in de schepping gelegde materialen en door God in de mens gelegde bijna goddelijke creatieve denkkracht. Dat geldt voor alle dingen die mensen ooit bedachten en maakten. Wees dus maar zuinig op al die spulletjes!



Lezen
Ik lees een boek. Letters vormen woorden. Woorden vormen zinnen. Zinnen vormen betekenissen, gedachten, gevoelens. Hoofdstukken vormen levens, gebeurtenissen, ontwikkelingen. Boeken vormen waarden, normen, boodschappen. Wat een krachten! Lees ook eens een boek. Maar doe het kritisch.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten